13 juni: taptoe en enquêtes

Op zaterdagmiddag 13 juni gingen we weer ‘interkerkelijk enquêteren’ in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Zo’n 15 personen gingen twee aan twee de stad in. Voor sommigen was het de eerste keer, anderen hadden inmiddels al wat meer ervaring opgedaan.

Het was druk in de binnenstad, mede vanwege de Taptoe. Soms werd onze vraag even overstemd door een luid musicerend ensemble dat voorbij kwam gemarcheerd.
Er waren weer volop bijzondere ontmoetingen. Zo spraken we bijvoorbeeld met twee nonnen die al 14 jaar bijbellessen gaven aan geïnteresseerden. We praatten ook een tijdje met een dakloze man die ons vertelde dat hij altijd veel steun had gehad aan het geloof in God. We kwamen helaas ook een aantal mensen tegen die tijdens hun leven erg teleurgesteld waren geraakt in de kerk en alles wat daarbij hoort. Het viel ons op dat vooral veel jonge mensen erg open stonden om hun mooiste Bijbelverhaal met ons te delen. Soms ontstond er tussen groepjes mensen onderling een levendige discussie over wat het mooiste Bijbelverhaal is. Al met al hebben we in twee uur tijd weer heel wat stemmen kunnen verzamelen.