De eerste stemmen zijn binnen

Afgelopen donderdagavond was het zover: de officiële kick-off van het project de 10 mooiste Bijbelverhalen van ‘s-Hertogenbosch! Om 18:00 werden wij gastvrij ontvangen in het gebouw van de Zusters van Liefde Generalaat in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Er waren in totaal zo’n 20 vrijwilligers uit de 11 deelnemende kerken aanwezig die mee gingen helpen om in de stad te enquêteren.

We zijn de avond begonnen met een gezamenlijke maaltijd en uitleg over de enquête. Om 19:00 waaierden we twee aan twee uit in de stad om mensen te vragen naar hun ‘mooiste Bijbelverhaal’. Voor de meesten was het even wennen om zo’n open vraag aan willekeurige voorbijgangers te stellen, maar er werd gelukkig overwegend positief op gereageerd. Ook kwam vanuit de vraag soms zomaar een mooi gesprek voort en dan ervaar je dat Bijbelverhalen en geloof wel degelijk leven bij veel mensen. Daarnaast werd er ook positief gereageerd om het feit dat wij dit project als gezamenlijke kerken in ‘s-Hertogenbosch doen.

De eerste enquêteronde in de stad heeft inmiddels een paar honderd stemmen opgeleverd, een prachtig resultaat! We zijn reuze benieuwd naar alle verhalen die de komende periode binnen zullen komen. En natuurlijk naar het antwoord op de vraag wat de Bosschenaren als hun mooiste Bijbelverhaal zien.