Een bijzonder project

Op zoek naar een aangename temperatuur loop ik door de stad. In de luwte van de schaduw is het goed te doen, maar op de weg vanaf het station naar de stad heeft niemand tijd voor een praatje. Even verderop is het rustiger en meteen zijn ook meer mensen bereid om mij te woord te staan.
Een mevrouw in een scootmobiel noemt het verhaal van Jozef als ik haar vraag naar haar favoriete Bijbelverhaal. Jozef die door diepe dalen ging in zijn leven, maar die deze periode uiteindelijk overwon. De vrouw vertelt me dat ook zij een moeilijke periode in haar leven heeft gekend. God hielp haar daar doorheen. Ze heeft net zes weken in het
ziekenhuis gelegen, maar is daar sinds gisteren ontslagen en hier rijdt ze weer, in de stad. En dat vind ik een bijzonder verhaal!
We hebben vandaag met enquêteurs uit de verschillende kerken heel wat mensen gesproken. We hebben met elkaar 339 stemmen opgehaald! Maar hoe vluchtig sommige gesprekken misschien ook waren, Gods woord stond in die gesprekken centraal. En daarom vind ik het zo bijzonder dat ik deel mag uitmaken van dit project.