Gezegend met een ijsje

Donderdagmiddag was het warm weer. Met drie enquêteurs gingen we naar de stad en al lopend vroegen wij voorbijgangers naar hun mooiste bijbelverhaal.

Een paar keer achter elkaar kreeg ik het antwoord dat men geen tijd had om te praten. Op een gegeven moment liep een man langs en ik ging er eigenlijk al vanuit dat hij ook zoiets ging zeggen. Toen hij de vraag kreeg, zei hij: ‘Ik weet het eigenlijk niet zo goed.’ Zoals gewoonlijk liet ik hem de achterkant van de flyer zien voor wat suggesties. Hij kende het verhaal ‘De ark van Noach’ wel, maar hij zei dat hij op een ander verhaal wilde stemmen: ‘de vermenigvuldiging van de vissen die zomaar in het net zwommen’. Ik vertelde hem dat ik het mooi vond dat hij echt een eigen verhaal kon noemen. Hij vond het op zijn beurt fijn dat er iets met de Bijbel gedaan werd.

Een paar uur later keerden we terug naar het verzamelpunt. Twee vrouwen vroegen aan ons of we een ijsje wilden. Het waren zelfs cornetto’s, die ik erg lekker vind, dus ik zei dat ik er wel één wilde. We liepen door en waren verbaasd dat we zomaar een ijsje kregen. We vonden het haast verdacht dat iemand je iets aanbiedt, is er niets met het ijs gedaan…? Ik heb de Heer bedankt voor het lekkere ijsje en moest denken aan wat Hij in Zijn woord zegt: Hij zegent een mens die een profeet (of in dit geval ons, enqueteurs) een beker koud water geeft en dan is dit nog wel een ijsje!!!