Het mooiste bijbelverhaal van ‘s-Hertogenbosch

Wat is jouw mooiste bijbelverhaal?

Deze vraag werd afgelopen jaar door de samenwerkende kerken van ’s-Hertogenbosch aan Bosschenaren gesteld. Mensen, gelovig of niet-gelovig, hebben vaak wel iets met één of meerdere verhalen uit de Bijbel. Bijvoorbeeld omdat je het vroeger op school zo’n mooi verhaal vond.
In juni en juli 2015 gingen wij op zoek naar het mooiste bijbelverhaal van ’s-Hertogenbosch. Bekijk hier een impressie.

Op basis van alle stemmen is de top 10 van de mooiste Bossche bijbelverhalen samengesteld. Vanaf september 2015 staat iedere maand één verhaal uit de top 10 centraal in de kerken van onze stad. In september nummer 10, in oktober nummer 9 en zo tellen we af naar een slotevent in juni 2016. Dan zal het mooiste bijbelverhaal van ’s-Hertogenbosch feestelijk bekend worden gemaakt.

De top-10

  • Het één-na-mooiste bijbelverhaal van ‘s-Hertogenbosch staat centraal in de maand mei. Het is het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. Wie kent dit verhaal nou niet? Lees het hier nog eens na en lees ook het gedicht van Janssien Deijl.
  • Op nummer 3 in de 10 mooiste bijbelverhalen van ‘s-Hertogenbosch staat het scheppingsverhaal. Helemaal aan het begin van de Bijbel lezen we dat God hemel en aarde schiep in zes dagen.
  • In maart is bijbelverhaal nummer 4 aan de beurt. Dat is, hoe kan het ook anders, het paasevangelie. Lees het verhaal, bezoek de activiteiten.
  • Het bijbelverhaal dat in februari centraal staat: de gelijkenis van de verloren zoon. ‘Iemand had twee zonen’, begint Jezus te vertellen in Lucas 15. Lees het verhaal, het gedicht en bezoek de themadiensten!
  • In januari staat verhaal nummer 6 centraal: de uittocht uit Egypte. Het indrukwekkende verhaal waarin we lezen hoe God zijn volk bevrijdde uit de slavernij. Lees verder.
  • Het bijbelverhaal van december: op nummer 7 staat het Kerstevangelie, het blijde nieuws van de geboorte van Jezus, de Messias. Lees meer.
  • Het bijbelverhaal van november: Maria en de engel. De engel Gabriel kondigt de geboorte van Jezus aan bij Maria. Hoe gaat ze daar mee om? En wat kunnen wij van Maria leren? Lees meer.
  • Het bijbelverhaal van oktober: Mozes in de Nijl. Over hoe de kleine baby Mozes gered werd door een Egyptische prinses. Lees het hier.
  • Het bijbelverhaal van september: David en Goliat. Ken je het verhaal? Over de kleine held David die, gewapend met een steen, de reus Goliat te lijf ging? Bekijk en lees het verhaal hier.

Het bijbelverhaal van de maand staat centraal in diensten en activiteiten die door de deelnemende Bossche kerken worden georganiseerd. We nodigen u van harte uit om deze activiteiten bij te wonen! Of u nu op dit verhaal gestemd heeft of niet.