Kerst 2015

Wat is het mooiste Bijbelverhaal volgens de inwoners van ‘s-Hertogenbosch?

In juni en juli 2015 hebben wij veel mensen in de stad gevraagd wat hun mooiste Bijbelverhaal is. Zo’n 2500 mensen hebben op deze vraag een Bijbelverhaal genoemd. De tien meest genoemde verhalen hebben wij geselecteerd en er een Top 10 van gemaakt. Het doel van dit project is om zichtbaar te maken dat deze eeuwenoude verhalen nog steeds een grootse betekenis hebben in de levens van mensen.

Tijdens het seizoen 2015 – 2016 willen wij deze tien mooiste Bijbelverhalen middels kerkdiensten, wijkactiviteiten, interviews in kranten en interkerkelijke events teruggeven aan de stad.

Het Kerstverhaal eindigde op nr.2. Dat zou betekenen dat de geboorte van de Here Jezus in de maand mei aan de buurt is, maar als werkgroep hebben we gekozen om het Kerstverhaal in december in de stad te laten zichtbaar te maken. Dit doen we door middel van Tableaux Vivants, levende plaatjes die het Kerstverhaal uitbeelden tijdens een event dat in samenwerking met het Beraad van Kerken georganiseerd wordt.

Het verhaal van Jezus is voor miljoenen mensen ook vandaag van onschatbare waarde. Een van zijn namen is Immanuël, wat betekent: God is met ons. In een wereld vol gemis en verlies is vreugde en vrede te vinden bij Hem.