Persoonlijke verhalen

Verloren zoon
Herken me helemaal in de verloren zoon. Na 25 jaar nadenken, zoeken, therapieën, onrust, angst, omzwervingen, tekorten eindelijk rust, vrede, vreugde, antwoorden en overvloed gevonden door de terugkeer naar mijn Hemelse vader.

Gezegend
God heeft mij met veel zaken gezegend. Zo ben ik voorzien van een goed verstand, een vlotte babbel en mocht ik ook 3 kinderen zonder enige moeite krijgen. Al die geschenken of talenten zet ik graag in voor de gemeenschap, ik deel ze graag met anderen en dan wordt het vanzelf méér… Daarom spreekt het verhaal van de talenten me zo ook enorm aan: het is een geweldig verhaal over mensen die aan de slag gaan met wat hen gegeven is en er méér mee doen. Er iets activistisch zit in en dat spreekt mij wel aan: niet met de armpjes over elkaar gaan wachten tot een ander het voor je oplost, nee, zélf aan de slag.

Voorbeeld Jozef
Ik kies ‘Jozef en zijn broers’, omdat ik het een prachtvoorbeeld vind van hoe mensen in staat zijn elkaar te vergeven.

Precies genoeg
Na de laatste keer enquêteren had ik de overgebleven flyers meegenomen naar huis. We wonen in een appartementencomplex en dachten dat het goed zou zijn om ook hier te flyeren. Ik had een briefje getypt met oa. onze gegevens en dit aan de flyers geniet. We gingen gisteravond de flyers posten en voelden allebei toch wel een drempel om die flyers bij iedereen in de bus te gooien, maar we gingen het toch maar doen. Ik deed de ene helft van de brievenbussen en Dirk-Jan de andere helft. Toen ik klaar was had ik er 3 over en ging naar Dirk toe, hij was bijna klaar maar kwam er net 3 te kort! Zonder het te weten had ik exact genoeg flyers meegenomen om al onze buren te bereiken, mooi heh?!
(En dan had God er ook nog rekening mee gehouden dat we per ongeluk een flyer in onze eigen brievenbus gooiden 😉 )