Slotevent

Het mooiste verhaal: De ark van Noach!

We kunnen terugkijken op een geslaagd SlotEvent met de bekendmaking van het mooiste bijbelverhaal van ‘s-Hertogenbosch. Deze onthulling was onderdeel van een podiumprogramma dat omlijst werd met een verhalenfestival op de Parade.

Om 14.00 uur werd de aftrap gegeven door een band uit de EGP, waarna Peter van Helden van de Protestantse gemeente de verhalen 10 t/m 2 uit de top 10 presenteerde vanuit de rol van een duizenden jaren oude Noach.  Rob van Oosten van de Annakerk onthulde een prachtig schilderij van kunstenares Helene de Winter en maakte daarmee het nr. 1 verhaal bekend: De ark van Noach. Vlak daarvoor liet hij twee duiven onder applaus van het publiek de vrijheid tegemoet te vliegen. Een gelegenheidskoor van kinderen zong een kinderlied. Langzamerhand brak het zonnetje door en werden alle stands van de kerken, waarin de verhalen op creatieve wijze een plek gekregen hadden, goed bezocht.

In het tweede deel van het podiumprogramma werd een speciale gast welkom geheten, namelijk Johan Huibers, die eigenhandig maar liefst twee keer een ark bouwde. Henk Stoorvogel interviewde hem over dit proces en sprak daarna over de actuele betekenis van dit verhaal. Zangeres Suzan Paas sloot dit deel in stijl af met een prachtig lied van Trijntje Oosterhuis.

Na een korte pauze was het tijd voor aan afsluitend feest. De band Trinity verzorgde een optreden, waarbij ze direct bij het eerste nummer de menigte in beweging kregen. Beweging ontstond er ook in de vorm van een kleurrijke hoeveelheid paraplu’s. Wat eerst nog een mooi gezicht was werd even later een probleem. Met onweer erbij en regen die met bakken de lucht uit kwam besloot de organisatie om het optreden eerder af te sluiten. Trinity verdween van het podium, maar sloot af met een akoestisch optreden in de regen waar het publiek schuilde bij het overdekte paviljoen.

Het SlotEvent was de afsluiting van het project ‘De tien mooiste bijbelverhalen van ‘s-Hertogenbosch’, een project waaraan 10 verschillende kerken en de studentenvereniging Ichthus samenwerkten om de eeuwenoude verhalen op een actuele manier terug te geven aan de stad.

Video Slotevent

Bekijk de videocompilatie van het SlotEvent op de facebookpagina. Foto’s volgen later deze week.

Bedankt!

Als organisatie bedanken we alle vrijwilligers, sprekers, bedrijven, kerken, sponsoren en bezoekers voor hun bijdrage. Met veel inzet van veel kleurrijke mensen met heel verschillende achtergronden zijn we dankbaar voor alles wat we in dit project ontvangen hebben en aan elkaar hebben mogen geven.

Actuele informatie volgen? Like ‘de tien mooiste bijbelverhalen’ op Facebook

Bekijk foto’s van het SlotEvent in het fotoalbum.